Bakım planlamasına olasılıklı yaklaşım T.Ş.F.A.Ş. Eskişehir Makina Fabrikasındaki torna tezgahlarına ilişkin uygulama - Fidan, Nuri (Anadolu Üniversitesi, 1986)
Bu çalışmada, işletmelerdeki makina ve teçhizatın bakımı ve bakımlarının planlanması problemi ele alınarak; koruyucu bakımın gereği, faydaları, koruyucu bakımların planlanmasında belirlenmesi gereken temel parametrelerden biri olan makinaların bakıma gereksinim duyacağı zamanın kestirimi için arızalara ilişkin olasılık yoğunluk fonksiyonunun (bozulma zamanı dağılımı) temel olabileceğinden hareketle bakım zamanının belirlenmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla sözkonusu fonksiyonun bulunması ve kullanılmasına ilişkin ayrıntılı açıklamalar yapılarak, öngörülen yöntemin; Türkiye Şeker Fabrikaları Anonim Şirketi Eskişehir Makina Fabrikasın'daki torna tezgahları için uygulanması yapılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Makineler Bakım ve onarım; Torna Bakım ve onarım