Bölgesel ekonomik gelişmede eğitimin rolü ve Eskişehir uygulaması - Özenen, Yasemin (Anadolu Üniversitesi, 1991)
Ekonomik gelişmeler insanların daha iyi bir yaşam standardına ulaşmaları, refahlarının yükseltilmesi ve eğitim-öğretim sisteminin daha da iyileştirilmesini sağladığı gibi, gelişen ve iyileştirilen eğitim-öğretim sistemi de yetiştirdiği vasıflı insangücü ile ekonomik ve teknolojik gelişmeler sağlanmasında en önemli rolü oynadığı söylenebilir. Teknolojik gelişmeler çağında, insanların ekonomik ve sosyal faaliyetlerin yerine getirilmesinde, kendilerine düşen görev ve sorumluluğu başarıyla yerine getirebilmeleri için öğrenimlerini devam ettirmeleri şarttır. Öğrenimlerini devam ettirmedikleri takdirde ise, bir süre sonra bilgi ve beceri bakımından geri kalabilirler. Bu nedenle sürekli değişen tekonolojik bilgi ve becerilerin izlenmesi gereklidir. Bu çalışmamızın birinci bölümünde eğitim- ekonomi ilişkisi çercevesinde bölgesel ekonomik gelişmede eğitimin rolüne genel olarak değinildikten sonra, ikinci bölümde ise, Eskişehir ilinin ekonomik gelişmesinde eğitimin rolü incelenmeye çalışılmış ve Eskişehir'in eğitim-öğretim sorunları ortaya konularak çözüm yollarının bulunmasına gayret edilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Ekonomik kalkınma