Yöneticilerin eğitimi ve Aygaz A.Ş.'de bir uygulama örneği - Özgür, Faik (Anadolu Üniversitesi, 1999)
Günümüzde teknolojik gelişmeler ve artan rekabet koşulları işletmelerin yetişmiş uzman eleman ihtiyacını önemli hale getirmiştir. Özellikle lider ve yöneticilerden beklentilerin artışı yöneticilerin sahip olması gereken özellikleri belirlemiştir. Yönetimin öneminin artması, yöneticiliğin meslekleşmesi, gelişmesi, yönetim tekniklerinin farklılaşması yönetici eğitiminin gerçekçi ve bilimsel yöntemlerle ele alınmasının değerini arttırmaktadır. İşletmeler eğitim programlarını belirlerken değişen dünya koşulları, rekabet şartları, ekonomi, üretim, pazarlama politikalarını değerlendirerek geleceğin yönetim ihtiyaçlarını ilke edinmelidirler. İnsan işletmelerin en değerli varlığıdır. En değerli yatırım da insana yapılan yatırımdır. Çağdaş bilimsel, akılcı eğitim politikalarıyla yönetici eğitimi konusuna önemle eğilen, insan varlığını gerçekçi anlamda değerlendirerek kendilerini geleceğe taşıyacak yöneticilere sahip olan işletmeler artan rekabet koşullarında devamlılıklarını sağlayacaktır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Yöneticilerin yetiştirilmesi