Eskişehir Kalabak ormanları odunsu bitkileri ve bunların kullanım değerleri - Tarım, Sema (Anadolu Üniversitesi, 2000)
Bu çalışmada Eskişehir Kalabak ormanlarının odunsu bitkileri ve bunların kullanım değerleri araştırılmıştır. Yapılan çalışmalar sonucu bölgede 14 familyaya ait 36 takson tespit edilmiş olup, bunların 5 86,1'i Angiospermae, % 13,9'u Gymnospermae'e aittir. Bulunan bitki taksonlarının % 52,8'inin fitocoğrafik bölgesi bilinmekte olup, % 47,2'sinin fitocoğrafik bölgesi bilinmemektedir. Fitocoğrafik bölgesi bilinenlerden % 47,2'si Avrupa-Sibirya, % 5,6'sı Akdeniz elementidir. Belirlenen bu taksonların % 45'i Eskişehir park ve bahçelerinde yetiştirilmesine rağmen, % 55'i Eskişehir kent ekosisteminde kullanılmadığı saptanmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Odunsu bitkiler Türkiye Eskişehir