Doğal gaz yakan sistemlerde baca gazından ısı geri kazınımı - Aras, Haydar (Anadolu Üniversitesi, 1991)
Bu çalışmada, Doğal gaz yakan sistemlerde, yüksek sıcaklıklı baca gazları yardımı ile, kazan yakma havasının ısıtılması veya 55 C'de sıcak su eldesi için reküperatör dizaynı ele alınmıştır. Çalışmada öncelikle doğal gaz kullanan fabrikalarda enerji eko- nomisi dikkate alınarak, sanayi sektöründe verimli olabilecek modeller üzerinde durulmuştur. Ayrıca reküperatör dizaynı için bir hesap yön- temi anlatılmış ve örnek bir proje hazırlanmıştır. Isıl hesaplarda VDI ısı atlasında belirtilen unsurlar dikkate alınmıştır. Sonuç olarak, dizayn edilen reküperatörler teknik ve ekonomik yönlerden mukayese edilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.