Yerel basında çalışan spor muhabirlerinin profesyonel futbol klüpleri ile kaynak-muhabir ilişkileri : - Solmaz, Ali Rıza (Anadolu Üniversitesi, 2011)
Araştırmanın birinci bölümünde Problem, Amaç, Önem, Sayıltılar ve Sınırlılıklar tanımlanmıştır. Ayrıca bu bölümde spor haberleri ve spor habercilerinin özellikleri verilerek, futbol kulüplerinin haber kaynaklarının neler olduğu açıklanmıştır. Çalışmanın ikinci bölümünde, yöntem üçüncü bölümünde ise, bulgular ve yoruma yer verilmiştir. Araştırma Eskişehir'de bulunan yerel basın spor muhabirlerinin kendi görüşlerine göre profesyonel futbol kulüpleri ile haber-kaynak ilişkileri üzerine kurgulanmıştır. Araştırma nitel araştırmaya dayalı bir durum çalışmasıdır. Yerel basında çalışan spor muhabirlerinin haber kaynakları literatürde ki haber kaynaklarından bir farklılık göstermemiştir. Spor muhabirlerinin haber kaynak ilişkileri için soru formu hazırlanmış bu soru formu doğrultusunda katılımcılarla görüşmeler gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmada yerel basın spor muhabirlerinin haber kaynakları ile ilişkilerinde mesafeli duruş sergiledikleri belirlenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Gazetecilik Haber yazma; Yerel basın; Spor gazeteciliği Yazarlık