Türkiye'de faaliyet gösteren vakıfların sosyal medya kullanımlarına yönelik bir içerik analizi - Yılmazel, Melike (Anadolu Üniversitesi, 2011)
Bu çalışma, Türkiye'de faaliyet gösteren vakıfların web sitelerini ve web 2.0 teknolojileri bağlamında değerlendirilen sosyal medya sitelerinden Facebook ve Twitter'deki profillerini halkla ilişkiler aracı olarak nasıl kullandıklarını ortaya koymayı amaçlamaktadır. Bu amaçla Türkiye'de faaliyet gösteren, bakanlar kurulu tarafından vergi muafiyeti tanınan 124 vakfın web siteleri, aynı zamanda bu vakıflara ait olduğu tespit edilen Facebook ve Twitter profilleri incelenmiştir. Araştırma sonucunda Türkiye'deki vakıfların halkla ilişkiler aracı olarak web sitelerini yeterince etkili kullanmadıkları, büyük bir çoğunluğunun var olan web sitelerinde web 2.0 teknolojilerinden faydalanmadıkları ve sosyal medya siteleri olarak kabul edilen Facebook ve Twitter'da az sayıda vakfın hesabının bulunduğu tespit edilmiştir.
Keywords: Internet (Bilgisayar ağı) Pazarlama; Web siteleri Pazarlama; Vakıflar Bilgisayar ağı kaynakları