Tenor trombonda geleneksel ve genişletilmiş çalma teknikleri: 1950 sonrası yazılan seçilmiş eserler üzerinden örneklendirme - Saraç Lai, Aslı Ece (Anadolu Üniversitesi, 2023)
Tenor Trombonda geleneksel ve genişletilmiş çalma teknikleri alanında hazırlanmış olan bu tez çalışması iki bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde çalma teknikleri tanıtılmış ve teknikler ile ilgili tarihsel bilgiler ve çalma/çalışma önerileri sunulmuştur. Çalma tekniklerinin notasyonda gösterimleri üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde, 1950 yılı sonrasında bestelenmiş olan seçilmiş eserlerde yer alan çalma teknikleri tespit edilerek anlatılmıştır. Tez boyunca görseller ve şekiller ile anlatım desteklenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Trombon, Genişletilmiş çalma teknikleri, Multifonik, Artikülasyon, Hava teknikleri, Ventil teknikleri, Kulis teknikleri, Ses modülasyonu