Funguslar ile gallik asit üretiminde çeşitli bitkisel atıkların kullanılabilirliğinin araştırılması - Sarıkaya, Özkan (Anadolu Üniversitesi, 2005)
Gallik asit hidroliz olabilen tanenlerden (gallotanen) elde edilen, tıp ve eczacılıktan boya, kimya ve besin endüstrilerine kadar çok geniş bir alanda çeşitli amaçlarla kullanılan bir organik asittir. Bu çalışmada tannaz ürettikleri bilinen 10 adet küf suşu kullanılarak gallotannen içeren sumak yaprakları, keçiboynuzu ve nar kabuklarından fermantasyonla gallik asit üretimi yapılmıştır. Çalışmamızda P. zacinthae suşu ile sumak yaprağı M2 fermantasyon ortamında 240 rpm çalkalanma ile gerçekleştirilen deneylerde 33. saatte en iyi verim gözlemlenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Gallik asit; Tanenler; Funguslar