Muhasebe bürolarında bilgisayarların etkin ve verimli kullanımının incelenmesi ve Eskişehir'de bir anket uygulaması - Ersoy, Yasemin (Anadolu Üniversitesi, 1992)
Günümüzde ticari koşulların çabuk karar vermeyi gerektirmesi birçok işletmeyi bilgisayar kullanımına yöneltmektedir. Özellikle muhasebe uygulamalarındaki basit ve rutin işler bilgisayara aktarı- larak zaman kazanılmakta ve kazanılan bu zaman bilgilerin değerlen- dirilmesinde kullanılmaktadır. İşte bilgisayarların muhasebeye sağladığı bu avantaj ve bilgi- sayar maliyetlerindeki düşüşler muhasebe işletmeleri diyebileceğimiz Serbest Muhasebeci ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Bürolarında hızlı ve bilinçsiz bir bilgisayarlaşmaya neden olmaktadır. Bunun so- nucu olarak bilgisayar ya gerekli işler için yetersiz kalmakta veya atıl kapasitede kullanılmaktadır. Bu sebeple bu çalışmanın da ana amacını muhasebe bürolarındaki bilgisayarların etkin ve verimli kullanılıp kullanılmadığını belirle- mek ve nedenlerini ortaya koymak oluşturmuştur. Araştırmanın sonucunda özellikle bilgisayarların ön araştırma safhasına ilişkin öneriler su- nulmuştur.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Muhasebe Bilgi işlem; Muhasebe büroları Bilgi işlem