Tüketicilerin çevresel sürdürülebilirlik ve ekolojik moda konusunda bilgi düzeyi, tutum ve davranışlarının belirlenmesine yönelik bir araştırma - Ceylan, Özgür (Anadolu Üniversitesi, 2010)
Son yıllarda çevre ile insan arasındaki ilişkinin toplum üzerinde yarattığı endişe sürdürülebilirlik yaklaşımının işletmeler için önemini gittikçe arttırmaktadır. Moda endüstrisi de yarattığı çevresel yük ve neden olduğu hızlı tüketim sebebiyle busüreçten etkilenmektedir. Birçok işletme oluşan bu yeni pazarda yer edinmek istemektedir. Bu bağlamda tüketicilerin çevresel konulardaki bilgi düzeyi, tutum ve davranışlarının belirlenmesi işletmenin pazarlama stratejilerinin başarısı için oldukça önemlidir. Bu çalışmanın amacı tüketicilerin çevresel sürdürülebilirlik ve ekolojik moda konusunda bilgi düzeyi, tutum ve davranışlarının belirlemektir. Eskişehir ilinde ikamet eden tüketicilere hazırlanan anket çalışması uygulanmış ve elde edilen veriler tanımlayıcı istatistikler, t-testi, tek yönlü ANOVA ve korelasyon analizi kullanılarak analiz edilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Tüketici davranışı; Yeşil ürünler; Tüketiciler Tutum