Ticari bankaların bilanço ve kar-zarar cetvellerinin analizi - Kırkpantur, A. Hikmet (Anadolu Üniversitesi, 1987)
Birinci bölümde; Banka İşletmeciliği, Türkiye'de bankacılığın doğuşu ve tarihi gelişimi, Türk bankacılık sistemindeki gelişmeler ile Türk banka sistemi ticari bankaların önemi ve analizin gerekçeleri üzerinde durulacaktır. İkinci bölümde; yasal bir zorunluluk olarak kamuya açıklanan mali tablolar, kamuya açıklanan mali tabloların kapsamı, yayınlanan bilançolar ve kar-zarar cetvelleriyle ilgili eksiklikler ile yayınlanan banka mali tablolarının düzenlenmesinde gözönünde bulundurulması gereken unsurlar ayrıntılı olarak konu edilmektedir. Üçüncü bölümde, Mali Analiz Teknikleri oranlar yöntemi, banka bilançolarının analizinde kullanılan oranlar, bankalarda karlılık ve verimlilik analizinde ayrıntılı olarak kullanılan oranlar ayrıntılı olarak açıklanmaktadır. Dördüncü bölümde ise; Özel bir ticaret bankasının yayınlamış olduğu bilanço ve kar-zarar cetvelleri üzerinde yapılan analiz uygulamasında elde edilen oranlara göre yapılan yorumlar konu edilmektedir.
Tez kütüphanede yoktur.
Keywords: Bankalar ve bankacılık; Mali tablolar