Ekonomik faaliyetlerde enformelleşme ve Türkiye'de enformel ekonomik faaliyetlerde çalışanlara yönelik sosyal politikalar : - Şişman, Yener (Anadolu Üniversitesi, 1999)
Günümüzde, Dünya'daki küreselleşme sürecinin de etkisiyle ekonomik faaliyetler enformelleşmektedir. Bu süreçte, Devletin görevi sosyal güvenlikten yoksun insanları sosyal politikalar ile korumaktır. Oysa ülkemizde, istihdam, ücretler, sosyal güvenlik ve çalışma koşulları ile ilgili düzenlemeler enformel ekonomik faaliyetleri göz önüne almadan planlanmaktadır. Bunun sonucunda ise, problemlerin çözümüne ilişkin şimdiye kadar hiçbir etkili çözüme ulaşılamamıştır. Bu çalışmanın amacı, enformel ekonomik faaliyetlere ilişkin varolan problemleri araştırmak ve bu problemler için dinamik çözüm önerileri sunmaktır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kayıtdışı ekonomi Devlet politikası Türkiye Eskişehir; Küçük işletmeler Türkiye Eskişehir