Çok yüzlü konik fonksiyonlar temelli sınıflandırma yaklaşımları ile hareket tanıma - Çimen, Emre (Anadolu Üniversitesi, 2013)
İnsan vücut hareketlerinin algılanması ve anlamlandırılması ile makinelere komut verme, özellikle cihazları uzaktan kontrol etmek için kullanılan önemli bir teknoloji haline dönüşmektedir. Bu çalışmada kümeleme temelli Çok Yüzlü Konik Fonksiyonlar algoritmaları ile sınıflandırıcıların oluşturulması, özellikle görüntü üzerinde işlem yapılan problemler için büyük öneme sahip öznitelik seçimi yaklaşımlarının incelenmesi ve yeni bir yaklaşım önerilmesi, son olarak da Çok Yüzlü Konik Fonksiyonlar temelli algoritmaların hareket tanıma problemine uygulanması gerçekleştirilmiştir. Uygulama aşamasında hareket tanıma için kullanılan veri kümeleri kameradan alınan görüntüler kullanılarak oluşturulmuştur. Elde edilen veriler kullanılarak çok yüzlü konik fonksiyonlar temelli sınıflandırıcılar elde edilmiş ve uygulama probleminin çözümünde başarı ile kullanılmıştır.
Keywords: Matematiksel optimizasyon; Bilgi bulma, Veri tabanlarında