Türkiye'de petrokimya sanayiinin durumu ve sorunları - Demiryüce, Nilgün (Anadolu Üniversitesi, 1989)
Çalışmanın birinci bölümünde petrokimya sanayii ile ilgili teorik bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde petrokimya sanayiinin Türk ekonomisindeki yeri incelenmiştir. Son bölüm olan üçüncü bölümde, Türk petrokimya sanayiinde beklenen gelişmeler, geleceği yönelik üretim ve talep beklentileri ve Türk petrokimya sanayiinin sorunlarına değinilmiş, bu sorunların çözümü için-hiçbir iddia taşımayan-öneriler getirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Petrol sanayii