TCDD İşletmesi'nde ençok kullanılan lokomotiflerin motor ve arızalarının tanıtımı ile sözkonusu motorların bazı parçalarının Türkiye'de imal edilmesi üzerine bir araştırma - Gör, Erhan (Anadolu Üniversitesi, 1991)
Bu tez çalışmasının amacı, TCDD İşletmesi'nde ençok kullanılan DE 24000, DE 22000 ve DE11000 tipi lokomotiflerin motorlarının ve motor arızalarının tanıtımı ve motor parçalarının Türkiye'deki üretim durumlarını incelemektir. Tezde önce, sözkonusu lokomotiflerin en genel özellikleriyle, motorlarının bazı ana parçaları tanıtılmış, daha sonra motorların genel arızaları belirtilmiştir. En son olarak da, incelenen motor parçalarının yerli üretim durumları incelenmiştir. Sonuç olarak motor parçalarından çoğunun Türkiye'de üretildiği, üretilmeyenlerin ise teknoloji eksikliğinden veya pazar payının düşük olmasından üretilmediği belirlenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Lokomotifler