Tüketicilerin perakendeci markalı temizlik ürünlerini tercih etme nedenleri : - Hüseynov, Elçin (Anadolu Üniversitesi, 2019)
Özel etiket markası olarak bilinen perakendeci markalı ürünler, tüketiciler tarafından farklı nedenlerle tercih edilmektedir. Sürekli değişen ekonomik çevreye tüketiciler tarafından farklı tepkiler verilmektedir. Pazarlamacılar da belirli ürün gruplarında belirli stratejiler geliştirmek, uygulamak ve zamanla değişen ekonomik çevreye uyum sağlamak zorundadırlar. Bu çalışmada, Perakendeci markalı ürün grubunda temizlik ürünlerinin tüketiciler tarafından tercih edilme nedenleri araştırılmıştır. Araştırma verileri Eskişehir ilinde ikamet eden 322 tüketici ile yapılan anket sonucunda elde edilmiştir. Araştırmada elde edilen veriler SPSS programıyla analiz edilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Markalı ürünler; Özel etiket markası, Perakendeci markası, Ulusal marka.