Açık işletme patlatma tasarımlarında kayaçların yüzey pürüzlüğünün etkisi - Atalay, Ali (Anadolu Üniversitesi, 1992)
Bu çalışmada, kayaçların yüzey pürüzlüğünün, açık işletme patlat- malarında gerekli patlayıcı madde miktarı üzerindeki etkilerinin ana- liz edilmesi amaçlanmıştır. Bu amaçla öncelikle, kayaçların yüzey pürüzlüğü; yeni geliştiril- miş olan bilgisayar kontrollu tarama aleti ile ölçülmüştür. Yüzey pü- rüzlüğü açıları yardımıyla da, kayaçların kayma gerilmeleri belirlene- rek, açık işletme koşulları için patlayıcı madde miktarı tasarımı ya- pılmıştır. Son olarak da, kayaçların yüzey pürüzlüğünün, kayma gerilmesine ve kayaçların parçalanması için gerekli patlayıcı madde miktarına etkileri analiz edilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Patlayıcılar; Yüzey pürüzlülüğü