Dinamiğin Clifford cebirleriyle incelenmesi - Balcıoğlu, Müberra (Anadolu Üniversitesi, 2004)
Bu çalışmada Clifford cebirlerindeki temel kavramlar tanıtıldıktan sonra düşük boyuttaki Clifford cebirlerinden bazıları açıklandı. Bu cebirlerin baz vektörleri ve matris gösterimleri incelendi. Clifford cebirlerine uygun olan cebirler sınıflandırıldı. Düzlemde ve uzayda Clifford cebirleri incelendi. İki vektörün toplamı ve çarpımı, bir vektörün bileşenleri, izdüşümleri, yansıması ve dönmesi açıklandı. Koordinat sistemlerinde konum, hız, ivme, kuvvet, momentum, tork, açısal momentum vektörleri elde edildi. Dönme hareketi önce klasik mekanikte Euler açıları kullanılarak sonra Clifford cebriyle incelendi.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Clifford cebirleri; Dinamik; Matematiksel fizik; Spinor analiz