Pazarlama bilgi sisteminde sipariş alma ve satış işlemleri ve bir uygulama - Baykal, Fahire (Anadolu Üniversitesi, 1985)
Bu çalışma, işletmelerdeki pazarlama faaliyetlerinin bir bölümünü oluşturan sipariş alma ve satış işlemlerini sistem yaklaşımıyla incelemek amacıyla yapılmıştır. Birinci bmlümün birinci kısmında, yönetim bilgi sistemi genel olarak tanımlanarak alt sistemleri hakkında açıklayıcı bilgiler verilmiştir. Bölümün ikinci kısmında, pazarlamanın tanımı yapılarak pazarlama işlevlerinden bahsedilmiş, bu işlevlerden biri olan ''sipariş alma ve satış işlemleri'' yurt içi ve yurt dışı durumuna göre aşamalar halinde incelenmiştir. İkinci bölümde ise, çalışma konumuza uygun bir işletme seçilerek bu işletmede yurt içi ve yurt dışı sipariş alma ve satış işlemleri sistem yaklaşımıyla incelenerek mevcut sistemin olumlu ve olumsuz yönleri tartışılmıştır.
Keywords: Pazarlama; Satış geliştirme