Kriz iletişimi bağlamında hızlandırılmış tren kazası'nın gazetelere yansımasının değerlendirilmesi - Ayhan, Bahadır (Anadolu Üniversitesi, 2011)
Bu çalışmada hızlandırılmış tren kazasının kriz iletişimi bağlamında gazetelere ne şekilde yansıdığı; Posta, Hürriyet, Milliyet, Sabah ve Zaman gazetelerine uygulanan bir içerik analizi ile değerlendirilmiştir. Elde edilen bulgulara göre Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi Yönetmeliği'nin içeriği ve kazanın siyasal boyutu yetkililerin kriz iletişimi faaliyetlerini etkilemiştir. Yetkililerin hızlandırılmış tren kazası sonrasında kriz iletişimi faaliyetlerini değerlendirmek için belirlenen 8 ana kategoriden 2'inde yetkililer başarılıdır. Kalan 6 kategoride ise gösterilen çabalarla birlikte, eksik kalınan noktalar da belirlenmiştir.
Keywords: Kriz yönetimi; Kitle iletişim araçları Kamuoyu; İletişim, Yönetimde; Demiryolu kazaları