Sağlığın geliştirilmesinde psikolojik güçlendirme modeli: - Eyüboğlu, Ezgi (Anadolu Üniversitesi, 2014)
Dünyayla birlikte Türkiye'de de önemi giderek artan ve birçok disiplinden beslenen sağlık iletişiminde, özellikle sağlığın geliştirilmesi alanında ikna edici iletişim çabalarına fazlasıyla ihtiyaç duyulmaktadır. Teoriler ekseninde tasarlanan stratejilerin sağlık davranışı değişiminde daha etkin olduğundan hareketle, bu çalışma psikolojik güçlendirme modeli çerçevesinde sağlık okuryazarlığı ve psikolojik güçlendirme kavramlarının sağlık davranışı üzerine etkisine odaklanmıştır. Sağlık okuryazarlık düzeyi ile sağlık davranışı arasında anlamlı bir ilişki bulunamamış, psikolojik güçlendirme ile sağlık davranışı arasında ise pozitif bir ilişki bulunmuştur.
Keywords: İletişim, Tıpta; Diyabet