Sermaye şirketlerinde tasfiye işlemleri ve vergileme - Bozkartal, Nursel (Anadolu Üniversitesi, 1993)
İnsanlar, çeşitli amaçları gerçekleştirmek üzere, çeşitli bir- leştirmeler oluşturmuşlardır. Şirketlerde bu birleşmelerden biridir. Şirketlerdeki amaç, kazanç sağlamak ve bu kazancı paylaşmaktır. Bu a- maçla kurulan şirketler. çeşitli konularda faaaliyet gösterirler. Şir- ketler, bu yaşamları sırasında kanun yada esas sözleşmelerindeki ne- denlerle infisah ederek veya fesihle sona ererler. İnfisah ederek veya fesihle sona eren şirketlerin yapmaları gereken işlemler tasfiye adı altında toplanmıştır. İşte tezimizde, şirketlerin bir türü olan sermaye şirketleri- nin (anonim, sermayesi paylara bölünmüş komandit ve limited şirketle- rin) tasfiye nedenleri, tasfiye işlemleri, tasfiye halinde vergilen- dirilmeleri ve uygulama olarak Eskişehir'deki bir anonim şirketin tas- fiyesi incelenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Tasfiye; Kurumlar vergisi Hukuk ve mevzuat Türkiye