Necdet Neydim'in çocuk şiirleri üzerine bir çalışma - Gülelma, Özlem (Anadolu Üniversitesi, 2014)
Şiirleriyle çocuklara, hayata ve insana ait duyarlılıklar kazandırmak isteyen Necdet Neydim, çocuk edebiyatının en önemli temsilcilerinden biri olarak gerek şiirleri gerekse edebî ve fikrî aktarımlarıyla okuyucularına büyük bir zenginlik sunmaktadır. Çocuk şiirlerine farklı bir boyut kazandıran Necdet Neydim‟in şiirlerini daha yakından tanımak ve tanıtmak amacıyla yola çıkılarak hazırlanılmış çalışmamız ile akademik alandaki bu eksikliğe dikkat çekmek de istenilmiştir. Çalışmadaki esas unsur Necdet Neydim‟in hitap ettiği okuyucu kitlesine, çocuklara büyük bir özen ve ciddiyetle yaklaşımının şiirlerine yansımasıdır. Bu sebeple şiirin çocuk için ne kadar etkili olduğu ortaya çıkmaktadır. Necdet Neydim‟in çocuk şiirleri üzerinde durularak şairin şiir anlayışı ortaya konulmuş ve Türk çocuk şiirine getirdiği yenilikler saptanmıştır.
Keywords: Şairler Türkiye Eleştri ve yorum; Çocuk şiiri