Türkiye'de kayıt dışı ekonominin boyutları ve kayıt altına alınması için gereken düzenlemeler - Koçyiğit, Murat (Anadolu Üniversitesi, 1998)
Kayıtdışı ekonomi, ekonomik, idari, sosyal, ve psikolojik nedenlerden meydana gelir. Çeşitli yöntemlerde ölçülebilmesine karşılık, bu ölçümler gerçek boyutları yansıtmayabilir. Kayıtdışı ekonomi makro ekonomiyi büyük ölçüde etkiler. Bu etkiler olumsuz olarak değerlendirilir. Kayıtdışı ekonomi genellikle her ülkenin sorunlarından birisidir. Özellikle de azgelişmiş ülkelerin gelişmesini engelleyen büyük bir faktör olarak gösterilebilir. Yapılan araştırmalara göre, kayıtdışı ekonominin ülkemizde de önemli boyutlara ulaştığı söylenebilir. Ülkemiz ekonomisini ve sosyal hayatını etkileyen kayıtdışı ekonomi yasal, ekonomik ve idari önlemlerle kayıt altına alınabilir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Kayıtdışı ekonomi Türkiye