Türk vergi hukukunda vergi kaybına neden olan suçlar ve cezaları - Öztürk, Işık (Anadolu Üniversitesi, 1987)
Vergi suç ve cezaları her geçen gün önemi artan bir konudur. Türk Vergi Hukukunda vergi suç ve cezalarını alan incelememizin birinci bölümünde "Teorik olarak suç ve ceza" başlığı altında Ceza Hukukunda ve Vergi Hukukunda suç ve ceza kavramları incelenerek, genel bilgiler verilmiştir. Vegi Usul Kanununda kabul edilen suç ve cezalar Türk Ceza Kanununda belirtilen suç ve cezalar ile paralellik taşımasına rağmen, vergi suç ve cezalarında bazı özellikler ve istisnalar kabul edilmiştir. Konu içerisinde bu noktaya açıklık getirilmiştir. İkinci bölümde, vergi kaybına neden olan kaçakçılık, ağır kusur ve kusur suçları ile bu suçların cezaları açıklanmıştır. Vergi hukukumuzda herhangi bir vergi kaybına neden olmadığı halde cezalandırılan fiiller de vardır. İnceleme konusu vergi kaybına neden olan suçlar olduğu için, vergi kaybına neden olmayan suçları kısaca belirtmekle yetinilmiştir. İncelemenin üçüncü ve son bölümünde ise konu hakkındaki önerileri kapsayan sonuç bölümü yer almıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Vergi hukuku; Vergi kaçakçılığı; Vergi cezaları