Yarıiletken yapılarda boyuna optik fonon-plasmon çiftlenim yöntemi ile etkin kütle tayini - İnce, Ayşe (Anadolu Üniversitesi, 2014)
Bu çalışmada, Raman ve Infrared spektroskopilerinden faydalanılarak, yarıiletken yapılarda boyuna optik fonon-plasmon çiftlenim metodu (LOPCM) ile etkin kütle tayini yapılırken kullanılabilecek en temel modeller üzerinde durulmuştur. Titreşim spektroskopisi ayrıntılı bir şekilde incelendikten sonra fonon, plazmon, boyuna optik fonon-plazmon çiftlenimi (LOPC), etkin kütle ve etkin kütle tayininde kullanılan modellerden bahsedildi. Son olarak da, InGaAsN bileşiklerinin etkin kütle hesabında kullanılan deneysel ve teorik yöntemler birleştirildi.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Plazmonlar (Fizik); Raman spektroskopisi; Kızılaltı spektroskopisi