Hidrolik pompa karakteristiklerinin tayini için uygun devre dizaynı, imalatı ve denemesi - Shahbieek, Abbas (Anadolu Üniversitesi, 1989)
Bu çalışmada pozitif dönüş iletimli hidrolik pompaların performanslarını ölçebilen bir deney düzeyinin tasarımı, üretimi ve denemesi yapıldı. Bu deney düzenini kullanarak pompanın dönme hızı, debisi, emme ve basma basıçları, pompa milindeki burulma momenti ve akışkan sıcaklığı gibi pompa performansını etkileyen değişkenler standartlara uygun olarak ölçülebilir. Pompa giriş yağ sıcaklığı denetlenebilir. Ölçülen değerleri kullanarak performans eğrileri çizilebilir ve performans katsayıları (kayma, akışkan direnç ve sürtünme katsayıları) denetsel olarak bulunabilir. Deney düzeni, debisi en fazla 60 / 1/dak. (15 gal/dak) ve basma basıncı en fazla 200 bar (300 psi) olan hidrolik pompaları denemek üzere tasarlanmıştır. Eldeki bir dişli pompa üzerinde örnek deneyler yapılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Hidrolik pompalar