Üniversite-kent kültürel iletişiminde halkla ilişkilerin işlevi bir model olarak Eskişehir-Anadolu Üniversitesi örneği - Tuna, Beyhan (Anadolu Üniversitesi, 1994)
Bir ülkenin eğitim ve öğretim sistemini oluşturan üniversi- telerin içinde bulunduğu kentin yaşam düzeyini yükseltici ve kamu- oyunu aydınlatıcı bilim, kültür ve sanatsal faaliyetlerini toplumla uzlaştıracak, kurumun başarısını etkileyecek çevrelerle iletişimi, anlayışı, kabulü ve işbirliğini sağlayacak ve sürdürecek halkla ilişkiler bölümlerine ihtiyaçları vardır. Üniversite-kent kültürel iletişiminde halkla ilişkilerden ne ölçüde yararlanıldığını ortaya koymak amacıyla yapılan bu çalışma- da; Birinci bölümde toplum, kent, üniversite ve kültür iletişim kavramları tanımlanarak, tanıma ve tanıtma faaliyetleri ile halka ilişkilerin üniversite örgütlerinde ki yeri ile etkinlikleri anlatılmaya çalışılmıştır. İkinci ve üçüncü bölümlerde; Eskişehir Kent'i ve Anadolu Üniversitesinin kültürel yapısı ile bu bağlamda kültürel iletişim- lerinin boyutları bir anket uygulaması ile incelenmeye çalışılmıştır. Dördüncü ve son bölümde ise Üniversite-Kent kültürel ileti- şiminde halkla ilişkiler işlevinin gerekliliği ortaya konulmaya ça- lışılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Halkla ilişkiler