Endüstri tesislerde basınç düşürme istasyonu doğal gaz tesisatı yakıt hatları montaj karşılaştırması - Kınalı, Rabia (Anadolu Üniversitesi, 1992)
Çevre kirliliği konusundaki sorunların giderek artmaya başladığı dünyamızda, mevcut enerji kaynaklarının büyük çoğunluğu kullanım son- rası kirli atıklar vermektedir. Bu noktada yeni ve temiz bir alterna- tif enerji kaynağı arayışına gidilmiş ve doğalgaz bunun bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Doğal gaz; üretiminde ürün kalitesini bozmaması, diğer yakıtlara oranla kalori değerinin yüksek olması ısı ayarının sürekli kontrol altında tutulabilmesi ve belkide en önemlisi olan hava kirliliği ya- ratmaması gibi avantajları göz önüne alındığında ülkemizde özellikle sanayi kuruluşlarında ve şehirlerin ısıtılmasında kullanım alanı bulunmuştur. Bu çalışmamda doğalgazın sanayide kullanımı açısından basınç düşürme istasyonları, yakıt hatları montajı, doğal gazlı buhar kazanı ve maliyet hesapları konularında bilgiler vererek, daha temiz ve sağ- lıklı bir çevrenin oluşmasında katkı sağlaması amacıyla sunuyorum.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Doğal gaz boruları Tasarım ve konstrüksiyon