Heykel ve strüktür - Ercan, Hülya (Anadolu Üniversitesi, 1994)
İnsanoğlunun bilinmezliklerini cevaplayan, biçimlendirmele- rindeki oran çözümlemelerine ve geometrik organizasyonlarına kaynak olan doğa sistemleri; görsel sanatların plastik problemlerine bu sentezler yoluyla yön göstermektedir. İyi bir gözlemci olan sanatçı, doğanın strüktür değerlerini irdeleyerek, nesne ögelerinin biraraya gelişindeki matematiksel sistemleri eserlerine yansıtmıştır. Bu araştırmada, ''heykel ve strüktür'' başlığı altında, doğal yapılaş- madaki bütünlük ve bu bütünlüğü sağlayan ilkelerin oluşumu incele- nerek, elde edilen verilerin sanatçılar tarafından nasıl değerlen- dirildiğine yer verilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Heykel