İşletmelerde süreç yönetimine geçiş ve bir uygulama örneği - Korkmaz, Pınar (Anadolu Üniversitesi, 2004)
Süreç Yönetimi son yıllarda, iş mükemmelliği kriterlerinden biri olarak iş yaşamının güncel konularından biri haline gelmiştir. Giderek küreselleşen ve rekabetin her alanda çok yoğun olduğu dünyamızda müşteri memnuniyetini sağlamanın önemini kavrayarak süreç yönetimi yaklaşımının benimseyen ve bu yaklaşıma geçmeyi planlayan kuruluş sayısı giderek artmaktadır. Araştırmanın temel amacı; süreç yönetimine geçmeyi planlayan kuruluşlarda süreç yönetimine geçişte izlenebilecek aşamaları araştırmak, karşılaşılabilecek zorlukları ve olması gerekenleri göstermektir. Bu amaçla süreç yönetimi yaklaşımını benimseyen ve uygulamaya geçmeyi planlayan firmalardan biri olan Kütahya Porselen'de gerçekleştirilen süreç yönetimi aşamaları tüm yönleriyle incelenmiştir. Bu tez günümüz işletmelerinde süreç yönetim sistemine geçişte kullanılabilecek bir metodolojiyi anlatmaktadır. Tüm bu aşamalar sırasında karşılaşılan zorluklar, yapılması gereken çalışmalar ve neden bu yöntemin seçildiği ayrıntılı olarak ortaya konmuştur. Bu araştırma ile süreç yönetimine geçişte üst yönetimin desteğinin ilk ve en önemli şart olduğu, süreç yönetiminin bir kez yapılan bir çalışma değil sürekliliği olan bir uygulama olduğu, süreç yönetimi çalışmalarına katılacak çalışanların bu konudaki eğitimlerine ağırlık verilmesi gerektiği sonucuna ulaşılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Yeniden süreçleme (Yönetim); Toplam kalite yönetimi