Bazı [1, 4, 9, 12] tetraazasiklohekzadesin türevlerinin metal kompleksi çalışmaları - Başaraner Elmalı, Dilek (Anadolu Üniversitesi, 1998)
Bu çalışmada biyolojik aktiflikleri söz konusu olan ve halkada dört dönor azot atomu içeren siklohekzadesin bileşiklerin metal kompleksi yapabilme yetenekleri incelenmiştir. [1, 4, 9, 12] Tetraazasiklohekzadesin türevlerinin Cu(II) ve Co(II) komplekslerinin ligand/metal oranları ve kararlılık sabitleri Job ve Mol Oranı yöntemleri kullanılarak tayin edildi. MCL-9 ve MCL-22 ligandlarının Cu(II) ve Co(II) komplekslerinin oluştuğu ancak MCL-2, MCL-3, MCL-21 ligandlarının bu yöntemlerle kompleks oluşturmadığı düşünülmüştür.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Porfirin ve porfirin bileşikler; Metal kompleksleri