Benzin motorlarında egzoz gazı emisyonlarının sepiolit kullanılarak iyileştirilmesi olanaklarının deneysel çalışmalarla araştırılması - Karamanlı, A. İhsan (Anadolu Üniversitesi, 1992)
Günümüzde hava kirliliği sorunu trafikteki araçların sayısının gün geçtikçe fazlalaşmasıyla bir kat daha güncelliğini korumaktadır. Yanma olayı sonucu egzosdan dışarı atılan zararlı egzos gazı emisyon- larının azaltılması için pekçok çalışmalar yapılmıştır ve halen yapıl- maktadır. Sanayileşmiş birçok ülkede egzos gazı içerisindeki zararlı emis- yonlara sınır değerler konmuştur. Bu çalışmada benzinin yakıt olarak kullanıldığı oto motorlarında, egzos gazı içindeki zararlı emisyonla- rın (CH, CO, Nox) egzos borusu içine doldurulan sepiolit ile azaltıl- ması imkanları araştırılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Otomobiller Motorlar Egzoz gazı; Otomobiller Motorlar Egzoz sistemleri; Otomobiller Kirlilik kontrol aygıtları