Karl Davidov op.11 "Concerto Allegro"nun teknik incelemesi - Yüksel Ozan, İrem (Anadolu Üniversitesi, 2019)
19. yüzyıl, dünya müzik tarihine pek çok ünlü Rus besteci katmış olmasının yanı sıra, alanında önemli fakat adı besteci olarak pek duyulmamış viyolonselci Karl Davidov'u da müzik camiasına kazandırmıştır. Bu çalışmada, Davidov'un bestelemiş olduğu Concerto Allegro Op. 11 müzikal ve teknik açıdan incelenmiştir. Eser analizi yöntemi ile yapılmış bu çalışmada literatüre kazandırılmak istenen olgu döneminin en iyi viyolonselcilerinden biri olan Davidov'un yaşamını ve eğitimini, içinde bulunduğu dönem dikkate alınarak, Concerto Allegro'sunu incelemek ve bu eserin icra teknikleri hakkında bilgi vermek ile sınırlıdır. Eserin form analizi yapılmış olup, bu çalışma esnasında viyolonsel icracılarının kayıtlarından yola çıkılarak işitsel olarak ve viyolonsel partisyonu üzerinden incelenmiştir. Çalışma, viyolonsel icracılarının müzikal ve teknik seviyede ilerlemesi açısından onlara kılavuzluk etmek amacı ile gerçekleştirilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Davidov, Konçerto, Viyolonsel, Teknik inceleme, Viyolonsel metodu 1888.