Türk gül yağının üretimi ve özelliklerinin tesbiti - Kürkçüoğlu, Mine (Anadolu Üniversitesi, 1988)
Türkiye'nin önemli ve yüksek ekonomik değere haiz bir ürünü olan gül yağının endüstriyel üretim şartlarını ve kalitesini ortaya koymak amacıyla çalışmalar yapılmıştır. Taze ve fermente güller kullanılarak yapılan laboratuvar ve endüstriyel çapta hidrodistilasyon işlemleri sonucu elde edilen gül yağlarının yağ verimleri hesaplanmış ve gaz kromatografik analizleri yapılıp değerlendirilmiştir. Kullanılan suyun ısısının distilasyon süresine ve yağ verimine etkisi incelenmiştir. Muhtelif firmaların 1987 yılı mahsulü gül yağı örnekleri üzerinde karşılaştırmalı analizler yapılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Gül yağı