Dünya'da ve Türkiye'de basının gelişimi ile Türk basınında sporun haber öğeleri açısından incelenmesi : - Kaya, Ahmet Yalçın (Anadolu Üniversitesi, 1996)
Bir kitle iletişim aracı olarak Dünya'da ve Türkiye'de basının gelişimi ile basında spor konularının ve haber öğelerinin dağılımı problemi doğrultusunda bu çalışmada, spor ve geniş anlamıyla spor basının toplumsal yaşam ve kurumlar üzerinde etkin rol ve işleve sahip olduğu gerçeğinden hareketle, basında sporun kavram ve kapsam açısından bugünkü durumunun değerlendirilmesi amaçlanmıştır. Bu doğrultuda konu, ''İletişim ve Kitle İletişimi'', ''Bir Kitle İletişim Aracı Olarak Dünya'da ve Türkiye'de Basın'', ''Spor, Spor Basınının Gelişimi ve Spor Basını'' başlıkları altında kuramsal boyutta ele alınmış, içerik (konulaştırma-sayısallaştırma) çözümlemesi yöntemi ile de, basında yer alan spor konularının genel dağılımı ile haber öğelerinin dağılımı ve spor olaylarının spor konuları açısından içerik dağılımı konuları üzerinde durulmuştur. Sonuç olarak ; spor basınının öneminin giderek arttığı gerçeği ortaya konularak, içerik bakımından futbol konusunun ön plana çıktığı anlaşılmıştır.
Sadece digital formatta erişilebilir.
Keywords: Basın; Gazeteler Bölümler, sütunlar, vb. Spor; Spor gazeteciliği Türkiye