Avrupa Birliği uyum sürecinde Türkiye'nin karşılaştırmalı atık yönetimi stratejileri - Kalyoncu, Hatice Saadet (Anadolu Üniversitesi, 2005)
Bu çalışmada,Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde ülkemizdeki atık yönetimi ile ilgili mevzuat çalışmaları ele alınmış, bu çalışmalar Avrupa Birliği'ndeki mevcut atık yönetimi mevzuatı ile karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Daha sonra ise, Türkiye'nin atık yönetimiyle ilgili stratejilerini ortaya koymak amacıyla, mevcut yönetmeliklerin başlangıçtaki yapıları, bu süreç içinde geçirdikleri revizyonlar, yeni çıkarılan ve çıkarılacak olan yönetmelikler tüm detaylarıyla irdelenmiş, saptanan olumluve olumsuz durumlar, yine AB mevzuatı ile karşılaştırmalı olarak sunulmuştur.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Çevre hukuku Avrupa federasyonu; Çevre hukuku Türkiye; Çevre politikası Avrupa federasyonu; Çevre politikası Türkiye