Hastanelerde mali destek hizmetlerin yönetim ve organizasyonu : - Özön, Kenan (Anadolu Üniversitesi, 1989)
Bu çalışmanın amacı, hastanelerde verilen mali ve destek hizmetlerin verimliliğini ve etkinliğini olumsuz yönde etkileyen yönetim ve organizasyon sorunlarının saptanarak, bu sorunların çözümüne yönelik önerilerin getirilmesidir. Bu amaçla beş bölümden oluşan çalışmanın birinci bölümünde hastane tanımı ve sınıflandırılmasına yer verilmiş, ikinci bölümde Türkiye'deki hastanelerin genel organizasyon yapısı anlatılmıştır. Üçüncü bölümde hastanelerde mali ve destek hizmetlerin nasıl olması gerektiği Türkiye'deki ve ABD'deki uygulamalar gözününde tutularak tartışılmıştır. Dördüncü bölümde uygulama yeri olarak seçilen Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü Eğitim ve Uygulama Hastanesinde, mali ve destek hizmetlerin yönetim ve organizasyonuna ilişkin sorunların tesbitine yönelik uygulama çalışmaları yapılmış ve çözüm önerileri getirilmiştir. Sonuç bölümünde ise çalışmada ulaşılan sonuçlara ve yapılması gereken çalışmalara özet olarak yer verilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Hastane yönetimi