Meslek liseleri ile anadolu güzel sanat liselerinin grafik/sanat eğitiminin incelenmesi - Ersezer Kesici, Seçil (Anadolu Üniversitesi, 2000)
Bu yüksek lisans tezi: grafik/sanat eğitiminin orta öğretim kurumlarında ne düzeyde olduğunu tesbit etmeye çalışmak amacıyla, benzer iki Milli Eğitim kurumunu kıyaslamayı amaçlamıştır. Genel anlamda bu çalışmayı Türkiye düzeyine yaymak yerine deney bölgesi olarak Eskişehir ili seçilmiştir. Çalışmalar Eskişehir Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi ve Eskişehir Gazi Meslek Lisesi'nde yürütülmüştür. Araştırmanın ortaya çıkmasındaki gerekçe; lisans düzeyinde eğitim veren fakülte yetenek sınavlarında Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin Meslek Lisesi öğrencilerine göre daha başarılı olmalarından dolayıdır. Gerek anket uygulaması, gerek yönetmelikler, gerekse görüşmeler sonucu sanat eğitimi veren bu iki okulun arasında bariz farklılıklar gözlemlenmektedir. Bu farklılıklar öğrencilerin okullara yerleştirilmesinden, fiziki ortamlara, yönetmeliklere kadar değişik özellikler sergilemektedir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Grafik sanatlar Öğretim; Sanat Öğretim