Yanal yüklü kazık tasarımı ve şev stabilitesinde kullanımı - Koyuncu, Hakan (Anadolu Üniversitesi, 1991)
Bu çalışmada, statik yanal yüklü aktif ve pasif kazıkların hesap metotları incelenmiştir. Kazıkta oluşan nihai yanal basınçların ve deplasmanların değerleri, farklı zemin ve kazık kazık tipleri için sunulmuştur. Ayrıca, yanal yüklü kazıkların şev ve yamaç-stabilitesini sağlamak için kullanım konusu incelenmiş ve bu amaçla birleşik bir hesap yöntemi sunulmuştur. Birinci bölümde, yanal yüklü kazıkların tanıtımı, kullanım amaçları, bu konularda yapılan çalışmalar, ikinci bölümde kazık tasarımı için kabul edilen özellikler ve hesap yöntemleri açıklandıktan sonra üçüncü ve dördüncü bölümlerde hesap metodları tanıtılmıştır. Beşinci bölümde şevstabilitesi konusuna girilmiş ve bununla ilgili bir hesap yöntemi verilmiştir. Altıncı bölümde şev stabilitesinde kullanılan pasif stabilite hesabı birleştirilerek yeni bir yöntem sunulmuş ve bununla ilgili örnek yedinci bölümde, çalışmanın genel sonuçları ise sekizinci bölümde verilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Şevler (Fiziksel coğrafya); Kazık işi (İnşaat mühendisliği)