A comparative study of verbal interaction patterns used in Turkish EFL classes - Yüksel, Oya (Anadolu Üniversitesi, 1989)
Bu tez ortaöğretimde Türk ve yabancı İngilizce öğretmenlerinin sınıflarındaki öğretmen-öğrenci, öğrenci arasındaki sözsel etkileşimi tanımlamayı ve karşılaştırmayı amaçlamıştır. Söz konusu etkileşime ilişkin bilgi edinmek için bu sınıflar 'etkileşim analiz yöntemi' kullanılarak gözlenmiştir. Bu yüzden birinci bölümün ilk ünitesinde etkileşim analiz yönteminin geçmişte ne amaçlarla, ne zaman, nerede kullanıldığı kısaca verilmiştir. Birinci bölümün diğer üniteleri problemi, çalışmanın amacını, denencelerini, önemini, alanını, sınırlılıklarını ve tanımları kapsar. İkinci bölümde çalışmayla ilgili kaynak taranmıştır. Üçüncü bölümde ise araştırma yöntemi ayrıntılı bir şekilde verilmiştir. Dördüncü bölüm bulgularla ilgilidir. Bu bölümde gözlem yoluyla elde edilmiş bulguların çözümlenmesi ve yorumlanması söz konusudur. Son bölümde bu çalışmayla ulaşılan sonuçlar ve ileriye dönük araştırmalar için ve öneriler yer almaktadır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Etkileşim analizi, Eğitimde