Muhasebe hata ve hileleri ile muhasebe mesleğinde etik : - Kirik, Zafer (Anadolu Üniversitesi, 2007)
Bu çalışmada, muhasebecilik mesleği ve meslek sahiplerinin etiksel boyutları ile muhasebede yapılan hata ve hileler konuları incelenmiştir. Öncelikle muhasebenin genel yapısı ile muhasebecilik mesleği hakkında teknik bilgiler açıklanmıştır. Daha sonra muhasebe mesleğinin ahlaksal boyutu ve bununla ilgili olarak muhasebede yapılan hata ve hileler konuları incelenmiştir. Çalışma sonunda bir anket düzenlenmiş ve Afyonkarahisar'da bulunan muhasebeci-mali müşavirlerin eğitim düzeyi, deneyim-tecrübeleri, muhasebe mesleğinin etiksel boyutu ve muhasebe hata-hileleri ile ilgili çeşitli görüşleri alınmıştır. Muhasebeci-mali müşavirlerin eğitim düzeyleri ve deneyim-tecrübeleri, muhasebede yapılan hata ve hilelerde ve dolayısıyla mesleğin etiksel boyutunda etkili olduğu görülmüştür.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Muhasebe Ahlaksal yönler; Muhasebeciler Meslek ahlakı