A comparative study on peace journalism through international channels broadcasting to the "Arab world" = "Arap dünyasına" yayın yapan uluslararası kanallar arasında barış gazeteciliği üzerine karşılaştırmalı bir çalışma - Alsoradi, Lamis (Anadolu Üniversitesi, 2019)
Bu tez, özellikle 2017 ve 2018 yıllarında iki ihtilafı kapsayan, özellikle hükümetler tarafından finanse edilen, Arap dünyasına yayılan yabancı haber kanallarının kullandığı en belirgin savaş ve barış gazeteciliği haber çerçevelerini temsil ediyor: ABD hükümetinin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesi, Körfez ülkeleri ile Katar arasında çatışma. Teorik olarak anlamak için, bu tez çerçeveleme teorisi ve barış gazeteciliği literatürünü kullanmaktadır. Çatışmalar sırasında haber hikayelerinin içeriğindeki savaş çerçevelerinin veya barış çerçevelerinin kullanımıyla ilgili belirli sonuçlara varmak için çalışma, barış gazeteciliği için Galtung sınıflandırmasını kullandı. Bu çalışma, bu kanalların kırılgan ülkelerdeki ihtilafların ele alınması sırasındaki barış göstergelerine değil, savaş göstergelerine dayandığını, Arap olmayan hükümetler tarafından finanse edilen ve Arap dünyasına yönelik altı uluslararası kanal olan çalışma örneğinde yürütülen çalışmaları incelemiştir, Al-Hurra (Amerika Birleşik Devletleri), Fransa 24, Rusya'nın RT Arapça, Makan33 (İsrail) ve TRT'nin Arapça.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Çerçeveleme teorisi, barış gazeteciliği, Arap Dünyası, uluslararası yayıncılık, çatışma.