Bankacılık sektörünün vergilendirilmesi - Balcı, Evrim Derya (Anadolu Üniversitesi, 2004)
Bankacılık sektörünün vergilendirilmesi günümüz ekonomisinde verginin payını ve önemini göz önünde aldığımızda önemli bir konu olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu çalışmamızda Türkiye'deki bankacılık sektörünün tarihi gelişimini inceledikten sonra bu sektörde uygulanmakta olan vergileri ele alarak sektör üzerindeki etkilerine yer verdik. Son olarak da Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmakta olan vergilerle Türkiye'de uygulananların bir karşılaştırması yapılmıştır. Sonuç olarak bankacılık sektörünün içeriğini ve kapsamındaki vergileri inceleyerek geçmişten günümüze nasıl bir yol kat ettiğini ve nasıl bir gelişim sağlayabileceğine yer verilmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Bankalar ve bankacılık Vergileme Türkiye; Vergileme Türkiye