Feldspatların flotasyon ile zenginleştirilmesi - Garip, Fatma (Anadolu Üniversitesi, 1988)
Bu tezde Aydın-Çine bölgesine ait pegmatitlerin flotasyon yöntemiyle zenginleştirilmesi incelenmiştir. Numune, üzerinde yapılan mikroskobik çalışmalar cevperin ortoz, albit, kuvars ve mika minerallerini içerdiğini göstermiştir. Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm; feldspatların zenginleştirilmesi ile ilgili literatür çalışmalarını kapsamaktadır. İkinci bölümde; uygulanan metodlar ve malzemelerin tanıtımı yapılmıştır. Üçüncü bölümde ise yapılan çalışmanın sonuçlarına yer verilmiştir. Sonuçlar, flotasyonun, feldspatların zenginleştirilmesi için uygun bir yöntem olduğunu göstermiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Madenler ve mineral kaynakları; Feldispat; Flotasyon; Cevher hazırlama