Sanatta bir araç olarak NFT - Yüce, Sümeyra (Anadolu Üniversitesi, 2024)
Bu çalışma, Non-Fungible Tokens (NFT) teknolojisinin sanat dünyasındaki teknolojik, ekonomik ve kültürel etkilerini incelemektedir. NFT'lerin blok zincir teknolojisiyle nasıl entegre olduğu ve dijital sanat eserlerinin sahipliğini nasıl garantilediği ele alınırken, aynı zamanda bu yenilikçi kavramın kripto sanat pazarlarına girişi ve genişlemesi incelenir. NFT'lerin sanatçılar üzerindeki etkilerine, gelir elde etme ve eserlerini sunma yöntemlerindeki dönüşüme odaklanır. Ayrıca, geleneksel sanat piyasaları ile kripto sanat pazarları arasındaki karşılaştırmalı analiz yapılır, her iki alandaki dinamikler ve bu dinamiklerin sanat eserlerinin değerlendirilmesindeki rolü tartışılır. NFT'lerin sanat dünyasında yarattığı değişiklikleri ve bu değişikliklerin sanatçılar, koleksiyonerler ve sanat kurumları üzerindeki haklar açıklanmaya çalışılır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: NFT (Non-Fungible Tokens), Blok zincir teknolojisi, Dijital sanat, Sanatın dijitalleşmesi, Teknolojik yenilikler ve sanat