Bazı 2-aminotiyazolin-4-on türevlerinin asitlik sabitlerinin tayini - Çele, Ahu (Anadolu Üniversitesi, 2001)
Bu çalışmada 2-aminotiyazolin-4-on türevlerinin spektroskopik ve semiempirik yöntemlerle sulu ortamda asitlik sabitlerinin hesaplanması, hem teorik hem de deneysel olarak incelenmiştir. Maddelerin asitlik sabitlerinin hesaplanması sırasında, bileşiklerin en kararlı tautomerik yapıları da gözönüne alınmıştır. 2-aminotiyazolin-4-on türevlerinin protonlanmasında ve proton vermesinde sübstitüent etkileri incelenmiştir. AM1 Hesaplama yöntemiyle bulunan pKa değerleri, deneysel yolla bulunan pKa değerleri arasında uyum olduğu gözlenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Asitlik sabitleri; Aminotiyazolin