İşletmelerin finansal başarılarının ölçülmesinde nakit akım rasyolarının kullanılması ve bir uygulama - Dündar, Esin (Anadolu Üniversitesi, 1996)
Bir işletmenin finansal başarısını ölçmede, nakit ve nakit akımları öneli yer tutmaktadır. Bu nedenle işletmelerin finansal başarıları değerlendirilirken, faaliyet sonucu yaratılan nakit akımına ilişkin bilgiyi içeren mali tablolara daha fazla önem vermeleri gerekmektedir. Gerçektende işletmeyle ilgilenenler açısından işletme hakkında yeterli bilgi edinebilmek ve firmaların gerçek durumunu öğrenebilmek için nakit akım tablolarına ihtiyaç bulunmaktadır. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak, hazırlanan çalışmada işletmelerin finansal başarılarının ölçülmesinde, faaliyetsel yapıya göre hazırlanan nakit akım tablosu ve nakit akım rasyoları kullanılmış ve işletmenin bir değerlendirmesi yapılmıştır. Çalışma dört bölümden oluşmuştur. Birinci bölümde faaliyetsel nakit akım tablosu hakkında bilgi verilmiş ve faaliyetsel nakit akım tablosu hazırlama yöntemleri üzerinde durulmuştur. İkinci bölümde faaliyetsel yapıya göre hazırlanan nakit akım rasyoları ve bu rasyoların yorumlama şekillerinden bahsedilmiştir. Üçüncü bölümde ülkemizde düzenlenen nakit akım tablosu formatları anlatılmıştır. Dördüncü ve son bölümde ise ele aldığımız konular bazında bir işletme üzerinde uygulama yapılmıştır.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Nakit akışı; Mali tablolar