Pikolo flütün tarihsel gelişimi ile kullanım teknikleri ve orkestrada önemli soloları - Yılmaz, Çağla (Anadolu Üniversitesi, 2022)
Bu araştırma flüt ailesinin ve orkestranın en küçük enstrümanı olan pikolo flütü tanıtmak amaçlı yapılmıştır. Pikolo flüt hakkında flüt kadar fazla kaynak bulunmamaktadır. Aynı zamanda pikolo flüt için ayrı bir eğitim bulunmamaktadır. İlk bölümde, flütün küçüğü olan pikolo flütün anlaşılmasını kolaylaştırmak için öncelikli olarak büyük benzerlikleri olan flüt hakkında bilgiler verilmiştir. İkinci bölümde, pikolo flütün tarihsel gelişimi hakkında bilgilere değinilmiştir. Bu çalışma ile birlikte pikoloda doğru bir entonasyon ve teknik ile güzel ses çıkarabilmenin önemi vurgulanmıştır. Güzel ses çıkarabilmek için nasıl çalışılması gerektiği, teknik açıdan önem verilmesi gereken konular incelenmiştir. Son bölümde ise orkestra eserlerinde bulunan ve orkestra sınavlarında yer alan önemli pikolo sololarından birkaç tane örneğe yer verilmiştir. Pikolonun orkestradaki öneminden bahsedilmiştir ve orkestra içinde karşılaşılan bazı durumlar incelenmiştir. Çalışmanın içinde örnek ton ve teknik egzersizleri gösterilmiştir ve nelere dikkat edilerek çalışılması gerektiği detaylı olarak incelenmiştir.
Sadece dijital ortamda erişilebilir.
Keywords: Flüt Tarih; Pikolo flüt, Solo, Oktav, Ton, Entonasyon.